image
Sursa foto: mediafax.ro

Cel puţin 300 de militanţi pakistanezi au murit după ce India a efectuat atacuri aeriene împotriva Jaish-e-Mohammad

India a efectuat marţi atacuri aeriene împotriva militanţilor pakistanezi, pe fondul unui atentat revendicat la începutul lunii februarie de mişcarea Jaish-e-Mohammad, în urma căruia au murit peste 40 de agenţi de poliţie din Kashmirul indian.

Ministrul indian de Externe, Vijay Gokhale, a declarat că atacurile au vizat ţinte din Balakot, însă nu este clar încă dacă au fost efectuate în Pakistan sau în regiunea Kashmir. Oficialul indian a mai informat că mai mulţi militanţi au fost ucişi.

Cel puţin 300 de militanţi pakistanezi ai grupării Jaish-e-Mohammad au murit în urma unor atacuri aeriene efectuate de India, a informat marţi o sursă din cadrul Guvernului indian, scrie mediafax.ro.

Mişcarea reprezintă o escaladare a ostilităţilor între cele două state vecine.

Gokhale a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că India vizează mişcarea pakistaneză, Jaish-e-Mohammad, considerată teroristă de Islamabad.

Potrivit agenţiei Reuters, forţele armate pakistaneze au confirmat că India a efectuat atacuri aeriene, însă a adăugat că "infrastructura nu a fost afectată".

Agenţia Naţională de Investigaţie (ANI) din India a anunţat luni că a identificat proprietarul maşinii folosite în atacul cu bombă asupra unui convoi militar comis în Kashmirul Indian.

Cel puţin 40 de agenţi ai poliţiei paramilitare au fost ucişi într-un atentat care a avut loc în Kashmirul Indian pe 14 februarie, acesta fiind cel mai sângeros atac comis asupra forţelor indiene în cei 30 de ani de insurgeţă din regiunea majoritar musulmană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: