image
Sursa foto: mei.gov.md

„Drumuri 2020”: Când vor demara lucrările de reparație a drumurilor locale

Lucrările de reparație a drumurilor publice locale vor demara în prima săptămână a lunii iulie, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii. În acest an au fost alocate 1 miliard 125 de milioane de lei pentru îmbunătățirea a 906 kilometri de drumuri din circa 900 de localități din republică, dintre care peste 600 de kilometri sunt drumuri pietruite.

„Ultima licitație este preconizată pentru 30 iunie. Suntem optimiști și sperăm că în prima săptămână a lunii iulie vom lansa lucrările de reabilitare a drumurilor pe șantier”, a declarat secretarul de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Andrei Usatâi.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru determinarea volumului alocațiilor au fost utilizați coeficienți în funcție de numărul populației, iar sectoarele au fost selectate conform propunerilor făcute de primării.

„Drumurile au fost alese de administrația publică locală. Având bugete limitate, nu a fost o decizie ușoară pentru APL-uri să aleagă dacă facem jumătate de kilometru de asfalt sau 3 kilometri de varianta albă”, a adăugat secretarul de stat de la MEI.

Totodată, la selectarea sectoarelor de drum, prioritate au avut cele care asigură conexiunea cu instituțiile de menire socio-culturală, precum școli, grădinițe, instituții medicale etc. Au fost prioritare și drumurile care fac conexiunea către agenți economici care oferă servicii populației, accesul de la rețeaua drumurilor publice către localități, numărul populației beneficiari ai drumului.

Precizăm că autoritățile promit că în acest an urmează să fie reparate capital peste 86 de kilometri de drumuri naționale, costul lucrărilor fiind stabilit la 250 de milioane de lei

Noutăţile partenerilor

comentarii: