image
Sursa foto: Jurnal.md

Andrei Năstase: PG era obligată să se autosesizeze și să efectueze expertiza imaginilor în care apar Dodon și Plahotniuc

Procuratura Generală nu doar s-a putut autosesiza în legătură cu imaginile video date publicității de deputatul Iurie Reniță, în care apar Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, ci era obligată să facă acest lucru. O declarație în acest sens a fost făcută de liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Liderul Platformei DA a accentuat că PG este instituția care trebuie să facă expertiza imaginilor video și să investigheze acest caz prin prisma unor eventuale acte de corupție. „Eu am făcut ceea ce trebuie să facă un cetățean, am solicitat PG să investigheze aceste imagini și m-am referit la cel care întinde pachetul și la cel care nu-l ia, dar dă indicații să-l preia alte persoane. Prima oară când au apărut astfel de imagini, le-am trimis colegilor din România și ne-au confirmat că sunt veridice și să mergem înainte. Acum nu am timp, dar am să fac acest exercițiu. Cert e că e de datoria PG să preia acele imagini și să le supună unei expertize”, a spus Năstase.

La întrebarea dacă e corect că această instituție a solicitat un denunț în loc să se autosesizeze Andrei Năstase a declarat că PG era obligată să inițieze o anchetă. „În condițiile în care nu s-a autosesizat, am făcut ceea ce ținea de datoria noastră, am sesizat procuratura și acum e de datoria lui Alexandr Stoianoglo să facă dreptate indiferent de numele celui vizat”, a spus Năstase.

Amintim că după ce au fost date publicității imaginile video de către deputatul Iurie Reniță, PG a emis un comunicat în care a solicitat un denunț oficial, refuzând să se autosesizeze pe motiv „că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile video, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări”.

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a depus joi, 21 mai, un denunț la Procuratura Generală în care a solicitat anchetarea șefului statului Igor Dodon și a fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc, pentru eventuale acte de corupție.

„Consider că aceste acțiuni constituie componența infracțiunilor de corupție și/sau de finanțare ilegală, ce necesită a fi investigate minuțios de autoritățile competente”, se spune în denunțul depus la procuratură.

La rândul său, deputatul Iurie Reniță a depus o solicitare în care solicită PG să verifice autenticitatea secvențelor video și să inițieze o anchetă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: