image
Sursa foto: facebook.com/U.S.EmbassyMoldova

Andrei Năstase, despre scrisoarea ambasadorului SUA: „Categoric, NU este o implicare în politica țării”

Scrisoarea deschisă a ambasadorului american Dereck J. Hogan, adresată parlamentarilor de la Chișinău, NU este o implicare în politica țării, așa cum a spus ministrul de Externe al Rusiei. De această părere este deputatul Andrei Năstase, lider al Platformei Demnitate și Adevăr și copreședinte al blocului ACUM.

„Categoric - nu. Din punctul meu de vedere, nu este o implicare. Statele Unite și-au spus cuvântul, Statele Unite au fost cele care ne-au susținut pe drumul nostru de integrare europeană, pe drumul nostru de edificare a statului de drept, pe drumul nostru să avem o justiție, economie funcțională și atunci bineînțeles Statele Unite au decis să își spună un punct de vedere. Nu s-au implicat în cadrul alegerilor, nu s-au implicat după aceste alegeri. În momentul în care au fost validate mandatele, când deja s-a văzut clar că în Parlament Republicii Moldova există o anumită construcție, a venit cu un punct de vedere”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei emisiuni.

Asta după ce ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a trimis recent un mesaj noului Parlament, în care afirmă că RM are nevoie de un Parlament funcțional și de un Guvern credibil. În scrisoarea sa, reprezentantul diplomatic al SUA mai recomandă tuturor partidelor care au ajuns în Parlament „să se concentreze pe beneficiul public” și declară că Statele Unite rămân prieten fidel al poporului moldovean.

În urma acestei scrisori, Ministerul de Interne al Rusiei a venit cu o reacție, calificând declarațiile ambasadorului SUA drept o implicare categorică în politica țării și o tentativă de a influența crearea unei majorități parlamentare la Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: