image
Sursa foto: bordergov.md

Două permise falsificate și un autoturism cu modificări neautorizate, depistate la frontieră

Polițiștii de frontieră au depistat alte două premise de conducere falsificate și o modificare la numărul de identificare a unui mijloc de transport. În baza celor constatate au fost pornite cercetări pe numele a trei cetățeni moldoveni, iar actele neveridice, cât și automobilul au fost ridicate conform procedurii legale.

În seara zilei de ieri, pe sensul de ieșire din țară, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Palanca au identificat în fluxul de călători un cetățean moldovean care conducea autoturismul în baza permisului falsificat. La controlul de frontieră, șoferul de 27 de ani a înmânat permisul de conducere, care ar fi eliberat din 2011 de către autoritățile Federației Ruse. Ca rezultat al cercetării amănunțite a documentului s-a stabilit că acesta prezintă semne clare de contrafacere, mai multe elemente definitorii nu corespund celor unui act autentic. În cele din urmă, tânărul a recunoscut că și-a perfectat documentul acum opt ani, în Rusia, prin intermediul unui prieten. La decizia sa, dar deja în calitate de pasager, a revenit în țară.

Cel de-al doilea permis de conducere falsificat a fost ridicat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costești. Documentul, care ar fi emis de instituțiile autorizate naționale, a fost prezentat de către cetățeanul moldovean de 25 de ani, în cadrul formalităților de control efectuat la intrarea în Republica Moldova. Verificările suplimentare, cu ajutorul tehnicii din dotare, au scos la iveală un șir de necoincidențe a permisului cu unul original. Tânărul șofer a declarat că nu cunoaște despre falsul depistat, însă a recunoscut că procurase acum doi ani permisul contra sumei de 100 de euro.

Totodată, ieri dimineața în punctul de trecere Vulcănești, pe pista de ieșire din țară s-a prezentat un autoturism de model Audi, înmatriculat în R.Moldova. În urma verificării fizice a mijlocului de transport, dar și a documentelor prezentate de către un moldovean de 32 de ani, polițiștii de frontieră au stabilit că numărul înscris în certificatul de înmatriculare nu coincinde cu cel aplicat pe plăcuță. Vizibil, s-a observat că numărul VIN a suferit modificări mecanice. Audiat, moldoveanul a declarat că nu cunoaște despre schimbările depistate, mai mult că nu a verificat documentele și mașina când a procurat-o. Până la elucidarea tuturor circumstanţelor pe caz autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Vulcănești.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: