image
Sursa foto: Jurnal.md

PSRM nu va vota Guvernul Grosu; Dodon: „Nu vom participa la o simulare de învestire; În capul lor este doar lockdown-ul”

Socialiștii nu-și vor da votul pentru Guvernul condus de Igor Grosu. Anunțul a fost făcut de liderul partidului, Igor Dodon, care spune că nu vede niciun motiv pentru care ar vota un Executiv format din oameni incapabili să guverneze țara.

„PSRM nu va vota candidatul fake al Maiei Sandu. Nu este o încercare de a învesti Guvernul, ci o nouă simulare și încercare de fentare a constituției. Astăzi în Parlament se va juca teatru, de aceea echipa lui Igor Grosu e aleasă nu după criterii politice, ci după loialitatea față de președinte. PSRM nu va accepta să participe la această simulare de învestire”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a mai precizat că nu vor vota acest Guvern deoarece PSRM are deja un candidat în persoana lui Vladimir Golovatiuc, care e „pregătit să-și asume răspunderea pentru scoaterea RM din criză”.

„Care este rostul să votăm candidatul de azi, dacă nici șefa lor nu vor să fie votați. Nu vom vota această echipă în capul cărora este doar lockdown-ul, nimic mai mult, vor închide țara și se vor închide în Guvern pentru a se pregăti de anticipate. Noi nu vrem să facem jocuri. Totodată nu putem vota un candidat care pe timpul Guvernului Filat a contribuit la închiderea școlilor și care în timpul campaniei electorale i-a numit separatiști pe cetățenii din stânga Nistrului”, a mai spus Igor Dodon.

Amintim că azi deputații se întrunesc în ședință plenară în cadrul căreia Guvernul Grosu va cere votul de încredere al Parlamentului

Anterior și și deputații Platformei DA au spus că după consultările cu premierul desemnat și-au dat seama că însuși candidatul la șefia Guvernului nu-și dorește vot de încredere în Parlament, iar acest lucru i-ar putea determina pe deputații Platformei DA să nu voteze acest Guvern.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: