image
Sursa foto: Getty Images

ŞOC la Real Madrid: Florentino Perez îl dă afară pe Solari; Ce antrenor surpriză e favorit să preia echipa

Real Madrid a pierdut pe teren propriu cu Girona, iar Florentino Perez a explodat. Santiago Solari a primit deja un ultimatum, scrie El Confidencial.

Madridul a pierdut pe teren propriu, iar scandalul bate la uşa Bernabeului. Cotidianul El Confidencial scrie că eşecul cu Girona l-a iritat teribil pe Florentino Perez, preşedintele clubului. Şi un doar eşecul, ci şi explicaţiile oferite de jucătorii săi şi de tehnicianul Santiago Solari: ”A fost o relaxare mentală” a încercat să explice argentinianul după meci, fără să realizeze că va atrage furia preşedintelui.

Perez a subliniat se pare într-o discuţie tete-a-tete cu Solari că ”daca relaxarea mentală a existat, vina aparţine în totalitate antrenorului şi manierei în care a pregătit jocul” scrie Ulises Sanchez Flor în El Confidencial.

”Era un meci în care Madridul trebuia să facă pace definitiv cu suporterii săi, veniţi să savureze o victorie la scor a favoriţilor. S-a transformat într-o tragedie” mai scrie sursa citată.

Conform El Confidencial, Solari a primit ultimatum din partea lui Florentino Perez. Tehnicianul trebuie să ducă Real Madrid în finala Cupei Spaniei (1-1 în turul de pe Camp Nou cu Barcelona) şi să salveze sezonul european. În birourile de pe Bernabeu se consideră că titlul este deja pierdut. Barcelona are 9 puncte avans în clasament şi avantajul clar al meciului direct. Iar vestea proastă e că jocul madrilenilor nu îi dă speranţe preşedintelui blanco.

Solari are la dispoziţie câteva săptămâni pentru a-şi prelungi şederea pe Bernabeu, altfel, din vară, va fi schimbat din funcţie.

Solari are şanse însă mici să continuie pe Bernabeu din vară: ”Nu vreau să vorbesc despre viitor, mă interesează meciurile următoare” a explicat tehnicianul sud-american.

Presa spaniolă susţine că Florentino Perez nu crede în viitorul Realului cu Solari la cârma echipei. Mauricio Pochettino şi Jose Mourinho sunt numele la care visează mai marele blanco.

Mourinho nu pare însă decis să revină în Spania, acolo unde a avut probleme reale cu fiscul, presa şi o parte a fanilor. Prin urmare, revenirea sa la Madrid, poate fi considerată de pe acum o mare surpriză. Cu toate că are o relaţie bună cu Perez, Jose ar fi însă mai tentat de o aventură în Franţa, unde pare dorit de PSG.

Pochettino pe de altă parte, vrea să vină la Madrid, dar Daniel Levy, preşedintele lui Spurs nu e deloc uşor de înduplecat. Vrea 45 de milioane de euro pentru a-l elibera pe tehnicianul care abia şi-a prelungit contractul cu Tottenham.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: