image
Sursa foto: Getty Images

Un mare campion, arestat: Imaginile spun tot; Ce s-a întâmplat

Fostul ciclist Jan Ullrich, singurul german câştigător al Turului Franţei, în 1997, a fost arestat în Insulele Baleare, fiind suspectat că a intrat cu forţa în casa vecinului său şi că l-a ameninţat, a anunţat sâmbătă poliţia spaniolă, citată de AFP.

Potrivit presei, vecinul ar fi actorul şi regizorul german Til Schweiger, o informaţie care nu a fost confirmată de poliţie. Fostul ciclist, care are 44 de ani, urmează să fie audiat de un judecător.

Ullrich, care a câştigat şi Turul Spaniei, în 1999, şi a fost campion olimpic în 2000 la Sydney, a văzut în finalul carierei cum reputaţia sa a fost afectată de implicarea sa în afacerea Puerto de dopaj organizat.

În mai 2006, numele său a apărut în această afacere, o reţea de dopaj sanguin organizată în jurul medicului spaniol Eufemiano Fuentes. El a fost exclus din Turul Franţei cu o zi înainte de start, iar în februarie 2007 şi-a anunţat retragerea.

Un an mai târziu, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) l-a găsit vinovat de dopaj, iar toate rezultatele sale obţinute după mai 2005 au fost anulate. În 2013, după ce a negat ani de zile acuzaţiile, el a recunoscut că a folosit produse dopante.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: