image
Sursa foto: poză simbol

Agricultorii se plâng că adună mai puțin grâu decât în ultimii ani

Fermierii au ieșit la seceriș, doar că, la sfârșitul primelor zile de muncă, au constatat că, în acest an, natura-mamă le-a dat mai puțin decât sperau ei. Producătorii spun că, din cauza secetei din toamna și primăvara ce au trecut, recolta este în jumătate față de anii precedenți. Acum, le-a rămas doar să spere că își vor scoate cheltuielile în urma majorării prețului cerealelor, dar și după ce vor aduce în hambare și celelalte produse agricole.

Sergiu Calmâc din satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, deține mai multe terenuri agricole, iar pe 850 de hectare cultivă grâu și orz. El a început recoltarea cerealelor, însă nu are așteptări prea mari. Pentru că nu a plouat la timp, spune fermierul, recolta s-a înjumătățit.

Producătorul agricol afirmă totodată că, în acest an, grâul este mai rar, la fel și boabele din spice. În mod normal, un spic ar trebui să aibă 40-50 de boabe, spune fermierul.

Doar pentru cultivarea uni hectar de grâu a cheltuit în medie cinci mii de lei. Rezultatul e strigător la cer, mai spune agricultorul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: