image
Sursa foto: Getty Images

Real Madrid a cheltuit cel mai mult pe transferuri în La Liga

Real Madrid s-a despărţit de Cristiano Ronaldo şi nu a adus un înlocuitor pe măsură, dar campioana Europei rămâne echipa care a cheltuit cel mai mult pe transferuri în această vară, în La Liga.

Formaţia din capitala Spaniei a depăşit-o pe rivala FC Barcelona odată cu răscumpărarea lui Mariano Diaz, de la Olympique Lyon. Madrilenii au plătit 21,5 milioane de euro în schimbul atacantului de 25 de ani şi au ajuns la investiţii totale de 145,75 milioane de euro.

Vinicius Junior, Thibaut Courtois, Alvaro Odriozola şi Andriy Lunin (împrumutat între timp la Leganes) sunt celelalte transferuri realizate de gruparea blanco.

Barcelona a cheltuit 125,9 milioane de euro pentru a-i oferi lui Ernesto Valverde un lot suficient de puternic pentru al doilea titlu consecutiv şi pentru a ataca trofeul UEFA Champions League. Malcom, Arthur, Arturo Vidal şi Clement Lenglet sunt principalele transferuri de pe Camp Nou.

Valencia (125 de milioane de euro) şi Atletico Madrid (123,5 milioane) sunt celelalte cluburi care au depăşit borna celor 100 de milioane cheltuite pe aducerea de jucători. Pe Mestalla au ajuns Goncalo Guedes sau Mouctar Diakhaby, în timp ce Diego Simeone şi-a întărit lotul cu Thomas Lemar sau Nikola Kalinic.

În total, echipele din La Liga au investit 870,12 miliaone de euro în transferuri, potrivit cotidianului Marca. Alaves, Eibar, Huesca şi Real Valladolid sunt singurele care nu au depăşit bariera celor 10 milioane cheltuite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: