image
Sursa foto: jurnal.md

Episcopul Marchel: „Coronavirus - inventat de globaliștii sataniști; Prin vaccin se implantează mecanismul de urmărire”

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, promovează una dintre cele mai des întâlnite teorii ale conspirației cu referire la COVID-19 și vaccinarea populației. Acesta a venit cu un mesaj video în care îndeamnă creștinii să nu accepte vaccinarea împotriva virusului, întrucât pandemia ar fi fost... inventată pentru vaccinarea forțată prin cipizare.

„Prin sateliți și antene ne urmăresc unde am fost și ce locuri am vizitat. Regulile noi care ni se impun de către globaliștii sataniști sunt veninoase, ca un șarpe diavolesc. Nu primiți vaccinul, este punctul final al globaliștilor sataniști pentru care ei au și născocit coronavirusul, atribuindu-i caracteristici mult mai strașnice decât ele sunt într-adevăr. Vacinul propus de globaliști și reclamat tot pe banii lor, să nu vă pară că este o pomană. Ea este capcana ce ne lipsește pe noi de libertate, ca dar sfânt. Omul vaccinat benevol își implimentează în organism mecanismul de urmărire. Prin astfel de vaccin se influențează chiar și modul de gândire al omului. Omul îi face loc computerului în capul său, care parcă îi dă porunci”, spune Marchel.

Ulterior, episcopul a îndemnat creștinii să nu aibă totuși frică de virus, ci să apeleze la biserică și preoți.

„Nu vă rușinați, fraților, să solicitați rugăciunile bătrânilor, văduvelor, copiilor, nenorociților, că și prin acestea lucrează Dumnezeu. În joc este pus măria sa sufletul creștinesc, pentru controlul și stăpânirea sa se dau lupte crâncene. Globaliștii sataniști au izbutit să captiveze în frică toată lumea”, mai afirmă episcopul.

Solicitat pentru o reacție, șeful secției supraveghere epidemiologică a bolilor prevenibile prin vaccinări din cadrul ANSP, Anatolie Melnic, a declarat: „Sunt niște aiureli. Toate se fac cu un singur scop, ca cineva să fie veșnic contra. Dacă se face acest lucru intenționat, atunci, aceste persoane trebuie să fie trase la răspundere pentru dezinformarea publicului. În primul rând, nimeni nu va fi impus să primească acest vaccin, pentru că nu vor fi cantități suficiente pentru a fi toți vaccinați.”

Mitropolia Moldovei nu a comentat declarațiile episcopului de Bălți și Fălești, Marchel. Experții de talie mondială afirmă că un vaccin pentru coronavirus ar urma să fie gata în 18 luni. Unii cercetători sunt încrezători și spun că l-ar putea avea gata mai devreme. În mod normal, aducerea unui vaccin pe piață durează între 10 și 15 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: