image
Sursa foto: Getty Images

Japonia - Columbia, meciul recordurilor la CM: A doua cea mai rapidă eliminare din istoria Mondialului

Partida Japoniei contra Columbiei, câştigată cu 2-1 de niponi, a oferit a doua cea mai rapidă eliminare din istoria Cupei Mondiale. Carlos Sanchez a primit cartonaşul roşu după numai două minute şi 56 de secunde, în urma unui henţ care a dus la penalty-ul transformat de Shinji Kagawa.

Doar uruguayanul Jose Alberto Batista, în 1986, a fost eliminat mai repede la un turneu final al CM, după numai 54 de secunde din meciul cu Scoţia.

A fost şi prima oară când o echipă primeşte penalty la prima acţiune periculoasă dintr-un meci de Mondial.

După reuşita lui Juan Quintero, din lovitură liberă, Mondialul din Rusia a oferit deja mai multe goluri din astfel de momente ale jocului, 4, decât în tot turneul final din 2014 (când s-a înscris de trei ori din lovitură liberă).

Quintero a devenit primul columbian care înscrie la două ediţii consecutive de CM (2014 şi 2018), iar Keisuke Honda primul asiatic care oferă o pasă de gol la trei ediţii diferite de Mondial, din 1966 încoace. Honda a fost implicat în şase din ultimele opt meciuri ale Japoniei la Cupa Mondială (trei goluri şi trei pase decisive).

Japonia a devenit prima ţară din Asia care învinge un stat sud-american la CM, în a 18-a confruntare dintre cele două continente. America de Sud avea 14 victorii şi remizase în trei rânduri.

Este prima oară când patru naţiuni din America de Sud nu reuşesc să câştige în prima etapă din faza grupelor (Argentina, Brazilia, Peru şi Columbia).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: