image
Sursa foto: Jurnal.md

Mai mulți oficiali străini au venit cu felicitări atât pentru cetățenii Republicii Moldova, cât și pentru PAS

Autoritățile de la București și de la Kiev au transmis felicitări Partidului Acțiune și Solidaritate, care a câștigat alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Mesaje de încurajare au fost expediate și de către mai mulți europarlamentari. Votul cetățenilor pentru PAS este ”opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană”, afirmă președintele României, Klaus Iohannis.

Mesajul președintelui României, Klaus Iohannis: "Felicitări cetățenilor Republicii Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană! Felicitări Maia Sandu pentru curaj, perseverență și viziune! România va fi alături de Republica Moldova în susținerea reformelor și parcursului european."

Mesajul premierului României, Florin Câțu: "Am felicitat-o astăzi pe Maia Sandu pentru rezultatul istoric, pe care Republica Moldova l-a obținut la alegerile anticipate. Îi felicit pe cetățenii Republicii Moldova pentru parcursul pro-european, pe care vor merge. Îi asigur că România este alături de ei în acest proces de reformă."

Mesajul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski: "Felicitări colegei mele, președintele Republicii Moldova Maia Sandu, pentru victoria convingătoare a forțelor politice democratice și pro-europene, în special, a partidului PAS la alegerile parlamentare! Acesta este un pas important pentru o Republică Moldova prietenoasă în calea ei spre reforme și aspirații europene."

Mesaje de felicitare au trimis și europarlamentarii români.

Mesajul europarlamentarului, Dacian Coloș: "Votul de astăzi ne dă o speranță uriașă că Republica Moldova poate fi un exemplu de succes pentru Estul Europei. Felicitări, Maia Sandu! Felicitări tuturor moldovenilor, oriunde se află ei în Europa sau în lume."

Mesajul lui Dragoș Tudorache: "Mă bucur că avem această ocazie excepţională de a asista la un moment istoric pentru Republica Moldova, măcinată decenii la rând de indecizie politică. Drumul Republicii Moldova este către Europa şi alături de valorile democratice europene. Urmează multă muncă şi mult efort pentru a transforma în realitate ceea ce şi-au propus Maia Sandu şi echipa ei pentru Republica Moldova."

În cadrul scrutinului din 11 iulie, Partidului Acțiune și Solidaritate a depăşit categoric principalii săi concurenți, urmând să obțină în următorul Parlament 63 de mandate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: