image
Sursa foto: captură video

Strigătul după ajutor al unui pensionar din capitală: „O construcție uriașă surpă pereții casei, cad pietre peste acoperiș”

Un pensionar din capitală se plânge că statul i-a permis unei companii de construcții să ridice un bloc „chiar în peretele casei lui”. Bărbatul trăiește cu frica în sân că într-o zi pereții casei ar putea cădea peste el.

Piotr Bejenari spune că este stăpânul legal al unui lot de pământ de pe strada Valea Trandafirilor din capitală. Acesta a avut grijă de teren mai mulți ani la rând, iar acum este obligat să cedeze câțiva metri din grădina sa unui agent economic, care și-a construit chiar în peretele casei lui un bloc de locuit cu 13 etaje.

„Din cauza lucrărilor care se întreprind pentru construcția blocului de locuit, au căzut pietre și plăci metalice chiar peste acoperișul meu. Gardul s-a prăbușit din cauza denivelării pământului. În timpul apropiat și casa mea va ajunge într-o gaură, pentru că nu va rezista construcției uriașe chiar lângă peretele acesteia”, se plânge pensionarul.

Pensionarul mai spune că în anul 2018, din cauza zgomotelor puternice și frecvente care se aud în locuință, mama sa a decedat în urma unui infarct.

Mai mult, și sănătatea celorlalți membri ai familiei a fost afectată din cauza acestei construcții.

Piotr Bejenari declară că a bătut de nenumărate ori la ușile primăriei și a discutat cu arhitectul șef al muncipiului Chișinău, Sergiu Borozan, însă fără rezultat.

Contactat de Jurnal.md, fostul arhitect șef al municipiului Chișinău, Sergiu Borozan, a declarat „Nu îl cunosc pe acest domn și nici nu am discutat niciodată cu el. De ăștia sunt mulți în oraș, care se plâng”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: