image
Sursa foto: Jurnal.md

Trei ani de la PROTESTUL care a oprit guvernarea să mai ofere garanții de stat pentru acoperirea jafului bancar

Astăzi se împlinesc trei ani de la marele protest organizat de Platforma Demnitate și Adevăr pe 3 mai 2015. Atunci zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de oferirea garanțiilor de stat, de către Guvernul condus de Gaburici, pentru acoperirea jafului bancar. A doua zi, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a fost nevoit să publice primul raport Kroll.

„Protestul din 3 mai 2015 și manifestațiile ulterioare au născut niște forțe politice emergente, care sunt capabile să demonteze acest regim mafiot. Primul pas de eliberare a Moldovei suntem obligați să-l facem pe 20 mai”, afirmă vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„3 MAI. Data istorică. Trei ani în urmă zeci de mii de Oameni DEȘTEPTAȚI în premieră după 1991 au ieșit în stradă într-un număr atât de mare pentru a spune tare și răspicat că sunt furați. În acea zi, poporul organizat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr l-a oprit pe prim-ministru Gaburici să mai ofere niște garanții de stat pentru acoperirea jafului bancar în suma de peste 7 miliarde lei. Iar a doua zi după acest Mare Protest a fost publicat raportul KROLL 1, din care societatea a aflat despre unealta principală a devalizării sistemului bancar - Ilan Șor”, menționează Alexandru Slusari.

Până în prezent informația despre beneficiarii reali ai dezastrului bancar este dosită. Cei care au participat și au facilitat sustragerea miliardelor mai sunt la guvernare. Cetățenii au fost obligați să recupereze în sumă dublă banii furați de la ei, continuă vicepreședintele Platformei DA.

„Dar anul curent putem schimba fundamental lucrurile. Protestul din 3 mai 2015 și manifestațiile ulterioare au născut niște forțe politice emergente, care sunt capabile să demonteze acest regim mafiot. Să asigure tragerea la răspundere pe cei real vinovați în politica antipopulară. Să recupereze banii furați de la hoții, nu de la Oameni. Să făurească în scurt timp o Țară în care noi toți să vrem să trăim. Primul pas de eliberare a Moldovei suntem obligați să facem pe 20 mai, când trebuie să ieșim masiv la vot și să-l susținem pe Andrei Năstase, sufletul Protestului din 3 mai 2015”, a conchis Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: