image
Sursa foto: jurnal.md

Bătălia finală: Maia Sandu sau Igor Dodon? Cetățenii Republicii Moldova își aleg astăzi președintele

Cetățenii Republicii Moldova își aleg astăzi președintele, acesta fiind cel de-al patrulea scrutin prezidențial de la declararea independenței. Bătălia finală se dă între Maia Sandu, candidatul care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur, și Igor Dodon care luptă pentru un al doilea mandat.

Secţiile de votare vor fi deschise de la ora 7.00 până la ora 21.00. La urnele de vot sunt aşteptaţi 3 milioane 287 de mii de alegători.

În turul doi al alegerilor, este declarat președinte ales ale Republicii Moldova candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot.

Rezultatele alegerilor urmează a fi confirmate sau infirmate de către Curtea Constituțională.

Amintim că, în primul tur de scrutin din 1 noiembrie, Maia Sandu a obținut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon – 32,61%.

Atunci prezența la urnele de votare a fost de circa 43 la sută. Totodată, Diaspora a înregistrat un record istoric de prezență la vot - circa 150 de mii de cetățeni au votat.

Fiți cu ochii pe Jurnal.md și Jurnal TV toată ziua, pentru a ține pulsul alegerilor și a fi informați la minut despre cum se desfășoară scrutinul în toată republica, dacă au loc nereguli, cum votează diaspora, dar și pentru a afla primii rezultatele preliminare ale alegerilor prezidențiale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: