image
Sursa foto: border.gov.md

Patru bărbați, prinși că pescuiau ilegal în rezervația „Prutul de Jos”; Au fost sancționați

Patru bărbați au fost sancționați, după ce au fost prinși că pescuiau ilegal în apele râului Prut.

Polițiștii de frontieră ai Sectorului Poliției de Frontieră Brânza au dejucat planurile a patru conaționali care se aflau la pescuit în rezervația „Prutul de Jos”.

border.gov.mdborder.gov.md

Bărbații nu dețineau acte confirmative ce le-ar permite desfășurarea activității, astfel au fost ridicate 370 de bucăți de pește și 16 plase din monofilament cu lungimea totala de 1350 m.

border.gov.mdborder.gov.md

Primul incident a fost consemnat la sfârșitul săptămânii precedente cu documentarea a trei locuitori din Slobozia Mare. Patrula Poliției de Frontieră ce efectua supravegherea hotarului a observat o ambarcațiune ce se deplasa pe apele lacului Beleu spre interiorul țării, iar pe malul lacului pe direcția opusă se apropia un mijloc de transport.

border.gov.mdborder.gov.md

Ca urmare a măsurilor întreprinse au fost audiate trei persoane cu vârstele de 38, 44 și 64 ani. Asupra lor s-a găsit 299 de bucăți de pește de diferite specii și 12 bucăți de plase de pescuit din monofilament cu lungimea totală de o mie de metri.

Peste puțin timp o altă patrulă a SPF Brânza a văzut un tânăr în vârstă de 23 de ani cum pescuia ilicit în apropierea apelor revărsate ale râului Prut.

Acesta a reușit să prindă 28 de pești cu ajutorul unei plase de pescuit cu lungimea de o sută metri. Azi dimineață, la ora 04:00 aceeași persoană a fost depistată din nou în zona de frontieră fără permisul de acces și având asupra sa alte trei plase destinate pescuitului cu o lungime totală de 250 m și 44 de bucăți de pește aruncat pe malul râului.

În toate încidentele consemnate, fiecare persoană a fost sancționată cu o amendă de 12 unități convenționale pentru încălcarea regimului frontierei de stat, conform art.332 alin.1 Cod Contravențional al Republicii Moldova.

Suplimentar au fost informați și reprezentanții Inspectoratului Ecologic de Stat Cahul pentru atragere la răspundere pentru prejudiciul cauzat statului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: