image
Sursa foto: jurnal.md

În ACUM a existat înțelegerea că PAS îl va susține pe Andrei Năstase la prezidențiale; Maia Sandu spune de ce s-a răzgândit

În cadrul Blocului ACUM, în iunie 2019, a existat o înțelegere potrivit căreia, dacă Maia Sandu ajunge premier, PAS urma să susțină candidatura lui Andrei Năstase la alegerile prezidențiale.

Informația a fost confirmată de Andrei Năstase și Maia Sandu în cadrul Cabinetului din Umbră de la Jurnal TV.

„A existat o asemenea înțelegere în momentul în care nu se găsea un candidat pentru Ministerul de Interne. Atunci eu am acceptat să merg la MAI, spunându-i Maiei Sandu că Platforma DA o susține la funcția de premier și să mergem la prezidențiale cu candidatura Platformei DA, în speță era vorba de candidatura mea”, a declarat Andrei Năstase.

„Am discutat despre acest lucru, evident. L-am fi susținut pe domnul Năstase astăzi, dacă ar fi avut șanse mari. Acum ne place sau nu ne place, alegerile din Chișinău au arătat că nu sunt șanse prea mari. Și de aceea, PAS se gândește și va lua o decizie, pornind de la un candidat care are șanse să câștige”, a spus Maia Sandu.

Liderul Platformei DA, care și-a anunțat deja candidatura pentru alegerile prezidențiale, a ținut să-i dea o replică Maiei Sandu.

„Ce ar fi de spus e că șansele se măsoară la vot. Iar eu, în 2018, când nimeni nu a dorit să-și asume Chișinăul, am pornit cu 2 la sută și nimeni nu-mi dădea șanse. Dar nu despre asta este vorba, nu despre mine sau despre dvs. este vorba. Vorbim despre cei care ne privesc de acasă. Și noi, cei de la Platforma DA, ne-am asumat în 2015 lucruri pe care nu și le asuma nimeni. Ne asumăm și de această dată să-l batem pe Dodon și să schimbăm lucrurile în bine, să facem pentru oameni și dreptate, dar și o viață mai bună”, a menționat Andrei Năstase.

Publicată de Cabinetul din umbră pe Joi, 12 martie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: