image
Sursa foto: politia.md

VIDEO: Suspecți arestați la doi ani după crima din Căușeni, unde un bărbat a fost bătut, incendiat și aruncat în deșeuri

La aproape doi ani de la crima terifiantă din raionul Căușeni, unde un bărbat a fost bătut cu cruzime, incendiat și aruncat într-o fântână cu deșeuri, poliștii au reținut cinci suspecți.

Angajații Inspectoratului Național de Investigații și cei ai Direcției Urmărire Penală a IGP, sub conducerea PCCOCS au reținut cinci bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani, bănuiți de omorul intenționat al unui bărbat de 33 de ani, în raionul Căușeni, în vara lui 2018.

De la comiterea crimei și până acum, au tot avut loc investigații, până când a fost conturat un cerc redus de persoane, informează poliția. Pista de investigație susținută de probatoriu a dus inițial la trei persoane, iar ulterior la cinci, de aceea s-a decis percheziționarea domiciliilor și reținerii celor cinci bănuiți de către angajații Direcției Generale Urmărire Penală a Inspectoratului General al Poliției (IGP) și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP.

După reținerea lor, procurorii le-au înaintat învinuirea.

Totul s-a întâmplat în vara anului 2018, după ce învinuiții au consumat băuturi alcoolice cu victima, iar după un conflict spontan l-au bătut cu pumnii și picioarele și cu un obiect dur. Ulterior, aceștia l-au transportat în extravilanul localității, mai exact într-o fântână de acumulare a deșeurilor, în care în trecut erau depozitate cadavrele păsărilor unei ferme din preajmă. Mai apoi, învinuiții i-au dat foc victimei.

Rezultatele expertizelor a arătat că moartea bărbatului a survenit din cauza șocului traumatic și termic, cauzat de traumă vertebro-medulară închisă; trauma contuză a toracelui, a coastelor I-X; arsuri termice prin flacără pe cap, abdomen și membre, pe 80% din corp; precum și mai multe plăgi contuze în regiunea feței și capului.

Potrivit legislației, omorul intenționat comis de mai multe persoane se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: