Flashmobul a fost organizat de activistul Pavel Brăila. În opinia sa, decizia de a vinde terenul Stadionului Republican către Ambasada SUA este una netransparentă și ilegală.

„Susținem dreptul cetățenilor la oraș și la a decide ei ce să facă cu spațiile publice. Au fost deja două petiții semnate de mii de persoane, care însă au fost ignorate de autorități. S-au făcut și apeluri publice și invitații la discuții publice - toate fiind ignorate”, spune Pavel Brăila.

Stadionul Republican a fost demolat încă în 2007, la inițiativa prim-ministrului de atunci, Vasile Tarlev. Tarlev în persoană a urcat într-un tractor și a demolat demonstrativ un zid improvizat. Atunci el a declarat că în locul stadionului va fi construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri, o parcare imensă și un hotel.

Lucrările de reconstrucție a Stadionului Republican așa și nu au mai început. Fosta guvernare a decis să transmită bunul imobil în proprietatea Statelor Unite cu titlul oneros. Suprafața totală a terenului este de 5,1814 hectare.