image
Sursa foto: jurnal.md

A schimbat uniforma pe o salopetă care îl apără de virusul ucigaș; Istoria unui polițist de frontieră, aflat în LINIA 1

Vă invităm să cunoașteți istoria primului nostru erou. S-a visat dintodeauna polițist, admira oamenii în uniformă și epoleți. Acum șapte ani a devenit polițist de frontieră. Atunci nu s-a gândit pentru o clipă că uniforma se va transforma într-o zi într-o salopetă albă, ochelari, mască, toate de protecție împotriva virusului ucigaș.

Este vorba despre polițistul de frontieră de la Postul Vamal Leușeni, pe care l-am întâlnit la datorie...în prima linie.

Până nu demult, venea la muncă altfel. Acum, în fiecare dimineață vine la Postul Vamal Leușeni în prima linie. Cezar Mereuță este omul care se întâlnește față în față cu fiecare cetățean care vrea să traverseze frontiera. Riscul e mare, responsabilitatea - la fel. În fiecare dimineață, familia nu uită să-i spună: „Ai grijă. Să te întorci sănătos acasă!”.

„Tura începe la ora 08:00 dimineața. Timp de 12 ore muncim, după aceasta la odihnă. Familia îmi oferă zilnic susținere și încredere în ceea ce fac și pentru acest lucru le mulțumesc foarte mult. Suntem la datorie, suntem gata să reacționăm în situație de urgență. Lucrăm în folosul cetățenilor”, afirmă Cezar Mereuță

Acum, își dorește cel mai mult ca oamenii să realizeze cât de mult contează să fii cetățean responsabil, să te protejezi, să te autoizolezi dacă e cazul și să ai grijă de rudele mai în vârstă: bunic sau bunică, mamă sau tată, vecin sau coleg de muncă.

„Poliția de frontieră îndeamnă la responsabilitatea fiecăruia. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, respectați regulile de autoizolare pentru securitatea fiecăruia amânați călătoriile. Stați acasă!”, a fost îndemnul polițistului de frontieră.

Cezar Mereuță este de șapte ani subofițer superior al Poliției de Frontieră Leușeni. Dintodeauna a venit la muncă cu responsabilitate și din plăcere. Acum, responsabilitatea este mult mai mare, față de o întreagă societate.

Și-a dorit din copilărie să devină polițist. Încă de atunci era pasionat de uniformă și epoleți. Nu a crezut însă că într-o zi uniforma se va transforma într-o salopetă care să-l protejeze de virusul ucigaș. Nu s-a gândit atunci că într-o zi va munci pentru ca ceilalți să poată munci acasă, în siguranță.

„Pentru mine să devin polițist a fost un vis din copilărie. De mic copil îmi plăceau oamenii în uniformă, cu epoleți. Așa a devenit visul meu realitate și sunt mândru că am ajuns să muncesc polițist de frontieră. Acesta este serviciul nostru și practic nu avem încotro, am jurat credință, trebuie să muncim”, spune Cezar Mereuță.

„Împreună vom reuși! Și cu ajutorul medicilor, și cu ajutorul cetățenilor. Trebuie să respectăm regulile și să fim atenți. Noi suntem la datorie...voi stați acasă!”, a mai spus polițistul de frontieră.

În această situație fără precedent, suntem mai protejați datorită celor care zilnic își fac datoria fiind la locul de muncă, pentru ca noi să rămânem protejați. Stați acasă, pentru familie. Stati acasă pentru voi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: