image
Sursa foto: border.gov.md

Pavel Voicu: „De la declararea codului Galben de COVID-19 în RM, frontiera de stat a fost traversată de 500.000 de persoane”

Începând cu data de 24 februarie și până în prezent, frontiera de stat a Republicii Moldova a fost traversată de peste 500.000 de persoane, a anunțat Pavel Voicu în cadrul unui briefing.

Ministrul Afacerilor Interne spune că angajații Poliției de Frontieră au făcut tot posibilul ca virusul COVID-19 să nu pătrundă pe teritoriul Republicii Moldova, însă nu s-a reușit.

„Colegii noștri de la Poliția de Frontieră au interprins toate măsurile pentru a nu admite ca acest virus să pătrundă pe teritoriul RM, evident că acest lucru nu s-a reușit. La un așa flux mare de persoane, dar și a formelor ascunse ale acestui virus, mai este și iresponsabilitatea unora dintre noi. În continuare monitorizăm hotarele țării și la această etapă începând cu data de 17 martie noi avem un flux de la 2000 până la 3000 de persoane, toți cetățeni ai Republicii Moldova”, precizează Pavel Voicu.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne vine cu anumite cerințe și recomandări către moldovenii reveniți de peste hotarele RM.

„Venim cu niște cerințe către ei, să colaboreze cu autoritățile și să ne spună dacă au fost în contact cu persoane contaminate, să nu introducă date eronate în fișele epidemiologice, să semneze declarația pe propria răspundere că va procura poliția de asigurarea, să păstreze regimul de autoizolare de 14 zile”, a conchis Voicu.

Precizăm că în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 417 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 553 traversări persoane,  dintre care 652 treceri la frontiera moldo-română, 755 treceri la frontiera cu Ucraina și 146 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a trei rute charter din Regatul Țărilor de Jos, SUA și Emiratele Arabe Unite fiind înregistrați 143 de pasageri moldoveni. Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci, s-au înregistrat 474 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale virusului de tip Covid-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: