image
Sursa foto: jurnal.md

Cum vor fi admiși la liceu elevii claselor a V-a din instituțiile care nu au clase primare

Ministerul Educației Culturii și Cercetării a aprobat calendarul concursului de admitere în învățământul liceal și în clasa a V-a pentru instituțiile care nu au clase primare în structura lor.

Ministrul Igor Șarov a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat, prin ordinul nr. 527/2020, calendarul concursului de admitere în învățământul liceal și în clasa a V-a pentru instituțiile care nu au clase primare în structura lor.

Ținând cont de situația epidemiologică din țara noastră este necesar ca instituțiile de învățământ să permită candidaților depunerea dosarului atât prin mijloace electronice, servicii poștale, cât și la comisia de admitere. De asemenea, adeverința medicală și fotografiile candidatului pot fi prezentate în decurs de 5 zile de la începutul anului de studii”, a subliniat oficialul.

Astfel, prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal se va desfășura în perioada 22 iunie – 10 iulie, când va avea loc depunerea actelor pentru înscrierea la concurs. A doua etapă a concursului de admitere se va realiza în perioada 10-18 august.

Un alt subiect discutat în cadrul ședinței a fost formarea comenzilor de manuale pentru anul de studii 2020-2021. În context, participanții la discuții au stabilit ca până la data de 18 iunie 2020 să expedieze în adresa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării comanda de manuale necesară pentru fiecare instituție de învățământ.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: