Breaking News

image
Sursa foto: mediafax.ro

Actorii Leonardo DiCaprio şi Will Smith s-au aliat în lupta pentru salvarea Pădurii Amazoniene

Starurile hollywoodiene Leonardo DiCaprio şi Will Smith vor lansa colecţii de încălţăminte în interes caritabil, alăturându-se astfel celor care se implică în salvarea Pădurii Amazoniene, mistuită de incendii, potrivit contactmusic.net.

Allbirds, o companie producătoare de încălţăminte ecologică în care DiCaprio, în vârstă de 44 de ani, a investit, colaborează cu Just Water, compania lui Smith. Cei doi vor să creeze două colecţii limitate de încălţăminte, încasările urmând să fie donate în totalitate în Fondului Pădurii Amazoniene deschis de DiCaprio.

"Există o singură Mamă Natură şi este datoria noastră să o protejăm. Pădurea Amazoniană, cea care absoarbe cel mai mult dioxid de carbon, este în flăcări deja de o lună. Just furnizează sticle din trestie de zahăr Braziliei. Colaborarea cu afacerile care inovează şi oferă soluţii sustenabile reprezintă cheia pentru viitorul nostru şi este important să sprijinim aceste organizaţii care oferă mai mult decât primesc", a declarat Will Smith.

Leonardo DiCaprio a donat recent 5 milioane de dolari unor organizaţii locale care se ocupă de combaterea distrugerilor provocate de incendii în Pădurile Amazoniene. Actorul a transferat banii prin organizaţia Earth Alliance, creată împreună cu filantroapa americană Laurene Powell şi cu preşedintele firmei Vista Equity Partners, Jobs Brian Sheth, scrie mediafax.ro.

Fondul Pădurii Amazoniene va oferi ajutor financiar partenerilor locali şi comunităţilor indigene.

Într-o declaraţie de pe pagina oficială a organizaţiei Earth Alliance se menţionează că "distrugerea Pădurii Amazoniene eliberează cu rapiditate dioxid de carbon în atmosferă, decimând un ecosistem care absoarbe anual milioane de tone de carbon şi care reprezintă cea mai bună apărare a planetei în criza schimbărilor climatice".

Pădurile Amazoniene ocupă 43% din suprafaţa Americii de Sud şi găzduiesc aproape trei milioane de indigeni. În Amazonia se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine şi 30 - 50% din fauna şi flora lumii. Se întinde pe teritoriile a nouă dintre cele 12 ţări din America de Sud, majoritar în Brazilia (67%), Bolivia (11%) şi Peru (13%).

Numărul incendiilor de vegetaţie produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creştere de aproape 85% a numărului incendiilor faţă de anul trecut, a informat recent Institutul Naţional pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: