image
Sursa foto: libertatea.ro

Pod de cale ferată, furat cu totul de hoții de fier din Rusia

Hoții de fier vechi din Rusia au reușit să fure segmentul central al unui pod de cale ferată, porțiune care avea 23 de metri lungime și 56 de tone. O anchetă penală a fost demarată de autorități după ce o fotografie cu podul furat a fost postată pe o rețea de socializare. Din fericire, podul de cale ferată din regiunea Murmansk, aproape de Cercul Polar, era scos din uz de mai mulți ani, iar șinele fuseseră ridicate deja.

O anchetă penală a fost demarată de autorități după ce o fotografie cu podul furat a fost postată pe o rețea de socializare. Din fericire, podul de cale ferată din regiunea Murmansk, aproape de Cercul Polar, era scos din uz de mai mulți ani, iar șinele fuseseră ridicate deja, scrie libertatea.ro.

Hoții au profitat de faptul că podul este amplasat într-o pădure din apropierea unei localități abandonate, Oktiabrskaia. Până în 2007, podul a fost utilizat pentru transportul minereurilor rare care era exploatate în zonă.

Localnicii au observat luna trecută că podul a dispărut cu totul, iar o fotografie a fost pusă pe o rețea rusă de socializare, VK. O bucată de pod încă se mai vede în apă, semn că podul a fost mai întâi dărâmat în râu și apoi luat pe bucăți.

În pofida aparentei spectaculozități a furtului, prejudiciul este estimat la 600.000 de ruble, adică numai 9.000 de dolari. Și în Rusia problema furtului obiectelor din metal este foarte serioasă. În 2017, o rachetă antiaeriană de 10 metri a explodat la un centru de reciclare după ce fusese vândută ca fier vechi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: