image
Sursa foto: Profimedia

Un pistol care seamănă cu o jucărie Lego stârnește reacții dure în SUA; Companie: „Armele sunt pentru toată lumea”

Culper Precision a declarat că arma sa personalizată Glock, denumită Block19, a fost dezvoltată pentru a „evidenția plăcerea pură a sportului de tir”.

Dar producătorul danez de jucării Lego a scris companiei cerându-i să înceteze producția armei, care este acoperită cu ceea ce pare a fi cărămizi Lego.

Militanții pentru controlul armelor au descris pistolul ca fiind iresponsabil și periculos, existând riscul ca copiii să fie atrași să folosească arme de foc „chiar și atunci când armele nu arată ca niște jucării”, potrivit AlephNews.

În pus, comapnia Lego a transmis companiei Culper Precision o scrisoare de „încetare și renunțare”.

Culper Precision s-a apărat. Într-un comunicat, compania a transmis că a ales să lanseze Block19 în încercarea de a arăta că armele sunt „pentru toată lumea” și că „a deține și a trage cu arme de foc în mod responsabil este o activitate cu adevărat plăcută”.

Compania a adăugat că arma poate fi achiziționată doar de către cei care au permisiunea legală de a deține o armă de foc.

Președintele Culper Precision, Brandon Scott, a declarat pentru cotidianul Washington Post că, după discuții cu un avocat, a decis să se conformeze solicitării celor de la Lego.

În SUA este ilegal să se producă o jucărie pentru copii care să semene exact cu o armă reală, dar legile nu împiedică în mod explicit producătorii să facă o armă care să semene cu o jucărie.

Accidentele în care sunt implicați copii și arme de foc sunt în creștere în SUA. Anul trecut, peste 140 de persoane au fost ucise în astfel de incidente legate de arme de foc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: