image
Sursa foto: AP

Bărbatul care și-a exploatat sexual iubita în Germania și-a aflat sentința

Urmare a unui dosar penal trimis în judecată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul reținut în august 2022, care a exploatat-o sexual și prin muncă în Germania pe tânăra cu care începuse o relație de concubinaj în R. Moldova, a fost condamnat la 5 ani și 6 luni închisoare.

Deși pe parcursul urmăririi penale acesta a refuzat să-și recunoască vinovăția, totuși a făcut-o după trimiterea dosarului penal în judecată, potrivit PCCOCS.

Prin urmare, Judecătoria Drochia, sediul Râșcani, l-a condamnat pe învinuit la o pedeapsă redusă de 5 ani și 6 luni închisoare pentru trafic de ființe umane, exprimat prin exploatarea sexuală necomercială și prin muncă a fostei concubine. Pedeapsa include și sancțiunea pentru păstrarea de către inculpat acasă a munițiilor pentru arme de foc. De asemenea, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta este impus să-i achite victimei un prejudiciu moral de 200.000 de lei, daune materiale de peste 130.000 de lei, precum și cheltuieli de judecată de peste 10.000 de lei.

Învinuitul are vârsta de 24 de ani și este originar dintr-un sat din Râșcani. Acesta a cunoscut-o pe tânăra de 20 de ani din Chișinău, în septembrie 2021. Cei doi au făcut cunoștință pe rețelele de socializare, iar peste două luni, tânărul a convins-o ca aceasta să se mute la el, în raionul Râșcani.

Ulterior, în decembrie acesta a înduplecat-o să plece împreună la muncă în Germania. Dar, sosiți la destinație, bărbatul a deposedat-o pe tânără de pașaport și a exploatat-o sexual, în propriul beneficiu.

Așa cum în orașul alăturat funcționa o fabrică de reciclare a deșeurilor electronice, tânărul a determinat-o să se angajeze acolo. Mai apoi, acesta a obligat-o ca să-i dea lui tot salariul, în sumă totală de 6 000 de euro, lipsind-o astfel de surse de existență. Totodată, a determinat-o să se implice în acțiuni criminale - să fure bunuri de la locul ei de muncă (printre acestea și o dronă, cercei de aur, brățări).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: