image
Sursa foto: gazzetta.it

Schimbul anului în Italia? Juventus îl vrea pe Icardi şi pregăteşte o ofertă surprinzătoare

Juventus şi Inter ar putea fi protagonistele unuia dintre schimburile verii în fotbalul mondial. Campioni ai Italiei pentru a şapta oară consecutiv, torinezii vor să schimbe liniile, iar printre obiectivele bianconerilor se numără şi căpitanul rivalei din Milano, Mauro Icardi. Pentru a-l transfera pe atacantul de 25 de ani, oficialii echipei pregătite de Max Allegri sunt dispuţi să-l sacrifice pe Gonzalo Higuain.

Potrivit Corriere della Sera, Juve e pregătită să-l ofere pe Higuain şi alte 50 de milioane de euro în schimbul lui Icardi, golgheter în ultima ediţie de Serie A, alături de Ciro Immobile, ambii cu câte 29 de goluri. Dacă afacerea se va realiza, vârful interist ar deveni cel mai scump transfer din istoria piemontezilor. Deocamdată, acest statut îi aparţine chiar lui Pipita, cumpărat de la Napoli, în 2016, pentru 90 de milioane de euro.

Higuain, care este dorit şi de Chelsea, e cotat la 60 de milioane de euro, precizează sursa citată, astfel că valoarea totală a eventualului transfer al lui Icardi ar fi de 110 milioane de euro. Adică exact clauza de reziliere a contractului său. Însă aceasta e valabilă doar pentru echipele din afara Italiei.

Totuşi, jurnaliştii italieni susţin că Inter ar fi dispusă să discute cu Juventus, în condiţiile în care, până la 30 iunie, nerazzurrii trebuie să obţină 40 de milioane de euro, pentru a rămâne în parametrii fair-play-ului financiar şi a evita sancţiuni din partea UEFA. În aceste condiţii, avocaţii bianconerilor ar fi început deja să analizeze clauzele contractului lui Icardi, iar oficialii clubului aşteaptă un răspuns pentru a creiona o strategie în perioada următoare.

Nu este prima oară când se vorbeşte despre un interes al lui Juve pentru Icardi. În octombrie anul trecut, soţia argentinianului, Wanda Nara, care îi este şi agent, a dezvăluit că i-a prezentat directorului sportiv interist, Piero Ausilio, "oferte de la Juventus, Napoli şi PSG". Inter a refuzat, însă, să ia în calcul cedarea celui mai important jucător din lot. Un scenariu care pare plauzibil şi acum, în condiţiile în care gruparea milaneză tocmai a obţinut calificarea în Liga Campionilor, competiţie în care revine după şase sezoane.

De altfel, după victoria dramatică de la Roma, 3-2 cu Lazio, care a consfinţit clasarea echipei lui Luciano Spalletti pe locul 4 în Serie A, Icardi a lăsat de înţeles că îşi doreşte să continue la Inter şi că viitorul său depinde de ceea ce vrea şi clubul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: