image
Sursa foto: Jurnal.md

ANI a inițiat controlul averii unor deputați PSRM: „A fost o adevărată surpriză cum poți supraviețui doar cu 139 de lei”

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat la solicitarea deputatului Iurie Reniță controlul averii a trei deputați PSRM.

În primul caz este vorba despre respectarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale ale secretarului executiv al PSRM, Vlad Bătrâncea, tot el și vicepreședinte al Parlamentului.

„Sunt sigur că și pentru ANI a fost o adevărată surpriză cum poți supraviețui timp de 3 ani doar cu 139 lei pe lună, conform datelor oficiale prezentate de deputatul Vladislav Bătrâncea”, a menționat Iurie Reniță.

docdoc

Totodată, ANI a inițiat controlul averii deputatului Vasile Bolea, președinte al comisiei juridice parlamentare.

„Partea inedită a prezentei scrisorii de la ANI constă în faptul că aceasta diferă radical de un alt răspuns, exact despre aceeași persoană și exact la același subiect (cazul Bahamas). N-aș vrea să cred că la ANI activează experți, dependenți de fluctuațiile politice care se produc la noi” a comentat Iurie Reniță.

docdoc
docdoc

ANI a inițiat și verificarea averii secretarului general al Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi, o persoană din anturajul lui Igor Dodon. ANI informează că și în cazul acestuia a fost inițiată procedura de control privind eventuala încălcare a regimului juridic de declarare a averii și intereselor personale (e vorba de cazul Bahamas).

docdoc

„ANI și Procuratura Generală să-și facă treaba, fără excepție, în strictă conformitate cu legea, astfel ca să nu mai primim răspunsuri diametral opuse de la aceeași instituție, ce vizează aceeași persoană, dar și același caz”, a comentat Iurie Reniță.

Amintim că în luna martie 2020, deputatul Iurie Reniță a publicat documente care confirmă împrumutul contractat de deputatul socialist Vasile Bolea, care a semnat cu "Exclusiv Media" SRL contractul de împrumut din 11 aprilie 2016, prin care a obținut o sumă de 500.000 lei. Acest împrumut nu se regăsește în capitolul VII al Declarației de avere și interese a deputatului pentru anul 2016. Deputații din opoziție au solicitat atunci tragerea la răspundere a lui Vasile Bolea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: