image
Sursa foto: moldnova.eu

Funcţionarii din RM, cu talent aparte în a-și cumpăra mașini foarte ieftine

Funcţionarii din Republica Moldova au un talent aparte în a găsi şi a cumpăra maşini foarte ieftine. După ce controversata judecătoare Mariana Pitic şi-a cumpărat în 2014 un Porsche Cayenne cu doar 11 mii de lei, acum aflăm că şi şefa Biroului Relații cu Diaspora, Olga Coptu, s-a făcut cu un automobil Toyota de 10 mii de lei.

În declarația de avere pentru 2017, șefa Biroului Relații cu Diaspora, Olga Coptu, scrie că are un salariu anual de la Cancelaria de Stat de peste 119 mii de lei. Totodată, șefa BRD a declarat un automobil marca Toyota, fabricat în 2014 și cumpărat anul trecut, cu ... 10.000 de lei.

Contactată de Ziarul de Gardă, Olga Coptu a explicat că a adus mașina din străinătate.

"Eu am adus-o din Germania, ea era un pic avariată, un pic bine. Am înregistrat-o în Republica Moldova. Anterior, vândusem altă mașină și am cumpărat-o pe asta", a spus Coptu. Totodată, funcţionara indică în declarația de avere și interese personale un apartament de 49 de metri pătrați, obținut în 2018, dar nu precizează cu cât l-a cumpărat. Olga Coptu a fost numită şefă a BRD în 2016.

În ultima perioadă au apărut tot mai multe indicii că guvernarea de la Chișinău încearcă să folosească diaspora în scopuri politice, inclusiv prin unele proiecte culturale organizate pentru moldovenii din străinătate. Pe lângă artiștii selectați să cânte pentru conaționalii noștri stabiliți în afara Republicii Moldova, în Europa merg pe bani publici și parlamentari.

De exemplu, deputata PD Valentina Buliga a ajuns recent la un concert organizat pentru moldovenii din Atena. E adevărat că publicul nu s-a arătat încântat de prezența ei. Buliga a fost inclusă în programul guvernamental ”Mărțișorul de acasă” la solicitarea premierului Pavel Filip. În invitația oficială, însă, nu era menționat faptul că la concert va fi prezent și un deputat PD. Din imagini se vede că Buliga și-a făcut apariția pe neașteptate la eveniment, chiar în debutul întrunirii.

În capitala Belgiei, în cadrul aceluiași program, a mers un alt deputat PD, Sergiu Sârbu, care la fel a fost huiduit. Și fostul preşedinte al PD Marian Lupu a avut o întâlnire cu cetăţenii din diasporă, cu care a discutat chestiuni de politică internă şi externă.

Potrivit Olgăi Coptu, cheltuielile de organizare a programului ”Mărțișorul de acasă” sunt de aproximativ 320 de mii de lei, bani publici. Amintim că şi judecătoarea Mariana Pitic a declarat în 2014 un Porsche Cayenne, produs în 2012, care ar costa doar 11 mii de lei şi ar fi în stare avariată. S-a întâmplat după ce, anterior, Pitic nu a declarat maşina şi a refuzat să discute cu echipa Jurnal TV despre acest subiect.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: