image
Sursa foto: Profimedia

Noua Maria Sharapova! Ea este noua senzație a tenisului feminin: a debutat în circuitul WTA la 14 ani

Brenda Fruhvirtova este, la doar 14 ani, noua senzație a tenisului feminin.

Tânăra sportivă din Cehia a debutat luni noapte în circuitul WTA, în turneul de la Guadalajara. Brenda Fruhvirtova a fost învinsă de Sloane Stephens (2-6, 2-6), în primul tur, însă specialiștii anticipează că aceasta va deveni o mare stea a sportului "alb".

"Cred că Brenda a fost foarte emoționată azi, dar se vede că e o jucătoare grozavă, a avut deja rezultate incredibile pentru vârsta ei. Abia aștept să văd cum evoluează", a spus Sloane Stephens, la final.

Înainte de a ajunge pe tabloul principal al întrecerii din Mexic, Fruhvirtova a trecut, în calificări, de două sportive mult mai experimentate: Sara Errani (34 de ani), finalistă la Roland Garros 2012, scor 7-6 (2), 3-6, 6-2, și Leonie Kung (21 de ani, locul 314 WTA), scor 6-2, 6-1.

La 14 ani și 331 de zile, Brenda Fruhvirtova a devenit cea mai tânără jucătoare care evoluează într-un meci oficial în circuitul WTA, din 2009 până în prezent. Atunci, Madison Keys juca la Ponte Vedra Beach, grație unui wild-card.

Născută pe 2 aprilie 2007, în Republica Cehă, Brenda Fruhvirtova se antrenează la celebra academie de tenis deținută de Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams.

Tânăra jucătoare din Cehia amintește de Maria Sharapova, campioana din Rusia care a debutat în circuitul WTA la doar 14 ani.

Brenda Fruhvirtova a devenit, în această lună, a 3-a sportivă din istorie care să câștige două turnee ITF înainte de a împlini 15 ani, după Timea Bacsinszky și Anna Kournikova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: