image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

LIVE: Protest organizat de Platforma DA: „Agenția de Proprietăți Publice ne vinde țara pe doi bani”

Platforma DA desfășoară o nouă acțiune de protest în fața clădirii Guvernului, cu genericul: „Agenția Proprietății Publice ne vinde statul cu doi bani. Așa nu se mai poate”

Protestatarii scandează: „În democrație, hoții stau la pușcărie”, „Jos penalii!”, „Întoarceți aeroportul și gările furate”.

Deputatul Igor Munteanu, președinte al Comisiei parlamentare de anchetă, a reiterat, că reforma din 2007 a administrației centrale a fost o catastrofă și acumularea de bunuri spre o agenție fără capacități și tradiție, cum e Agenția Proprietății Publice, nu a fost altceva decât deschiderea porților spre corupție.

„În acest guvern s-au furat miliarde de lei, iar această agentie nu face decât să ofere protecție ca să fim jecmăniți. Amintim de 2013, de concesionarea Aeroportului, când toți oficialii acestei Agenții au organizat un concurs trucat. Nici până azi aceștia nu au fost trași la răspundere pentru cele făcute. În loc să apere interesele cetățenilor, nu face decât să ofere protecție hoților”, a declarat deputatul Igor Munteanu.

„Așa nu se mai poate, Moldova nu este de vânzare”, au menționat organizatorii protestului.

Reprezentanții Platformei DA au menționat că nu o singură dată a adus în atenția publică faptul complicității Agenției de Proprietăți Publice la privatizările dubioase efectuate în trecut, cum ar fi Air-Moldova, Aeroportul, proprietățile pierdute în Ucraina, inclusiv de ultimul scandal cu vânzarea Portului Giurgiulești.

Evenimentul integral poate fi urmărit mai jos.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: