image
Sursa foto: foto simbol

Guvernul ucrainean evocă o nouă izolare, după încă un record zilnic de infectări

O izolare mai strictă va trebui impusă într-o parte a Ucrainei, întrucât răspândirea COVID-19 s-a accelerat după ridicarea a numeroase restricţii pe 11 mai, a anunţat vineri guvernul de la Kiev, potrivit Agerpres.

Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore 921 de noi cazuri de COVID-19, un număr record, după ce şi cifrele din cele două zile anterioare au fost la rândul lor recorduri de noi infectări. Prin urmare, „în anumite regiuni vor trebui impuse restricţii mai stricte'', a declarat ministrul ucrainean al sănătăţii, Maksym Stepanov.

Potrivit autorităţilor ucrainene, 15 din cele 24 de regiuni ale ţării au înregistrat creşteri substanţiale de contagieri, cele mai afectate fiind regiunile vestice Lvov şi Rivne, numărul pacienţilor spitalizaţi fiind de asemenea în creştere.

Guvernul a explicat această tendinţă în creştere a infectărilor prin nerespectarea de către ucraineni a măsurilor de distanţare socială, în timp ce parcurile, restaurantele şi saloanele de înfrumuseţare au fost redeschise luna trecută şi transportul public şi între localităţi a revenit la normal în iunie.

Ţară cu circa 40 de milioane de locuitori, Ucraina a înregistrat până în prezent 34.984 de cazuri de COVID-19, dintre care 985 de decese.

În luna mai guvernul de la Kiev a extins până pe 22 iunie '„carantina adaptivă'', procedură prin care poate menţine sau institui restricţii antiepidemice, aceasta fiind miercuri prelungită din nou până la 31 iulie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: