image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Epidemia nu-i sperie pe moldoveni; Zeci de oameni se îmbulzesc la porțile Pieței Centrale

După ce ieri autoritățile au anunțat că Piața Centrală se închide în legătură cu măsurile de prevenire a epidemiei de coronavirus, azi mai mulți locuitori ai capitalei s-au îmbulzit la porțile pieții, iar poliția întreprinde măsuri disperate ca să redirecționeze fluxul de oameni.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini video de la Piața Centrală, unde astăzi au mers atât comercianți, cât și cumpărători, deși autoritățile municipale au anunțat că Piața Centrală nu va lucra.

Din imagini se observă că nici poliția, nici cetățenii nu sunt asigurați cu măști ori alte echipamente de protecție.

„Nu pot înțelege de ce în această situație de criză nu este posibil de comunicat normal cu populația. Ieri nici primarul general și nici altcineva nu a putut formula tranșant când se închide Piața Centrală și când va fi redeschisă. Unii scriau că Piața își va sista activitatea vineri, alții – că luni. Piața Centrală a fost închisă azi. Ieri comercianții nu au fost anunțați despre acest fapt. Mulți dintre ei au venit la lucru. Au venit și mulți cumpărători. Avem câteva ore de aglomerare lăngă Piață și tensiuni între oameni și poliție. Pe loc gol a apărut un conflict. Întrebarea mea e cine din primăria va răspunde pentru aceasta debandadă?”, a comentat, în context, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: