Astăzi reprezentanții MAI au publicat un video cu un caz întâmplat la pe 2 aprilie, când o familie care se plimba prin parc a fost amendată. Polițiștii susțin că mai întâi au atenționat membrii familiei că este strict interzis plimbatul prin parc și le-a cerut să plece acasă.

„Cuplul a refuzat să respecte indicațiile ofițerilor, iar ulterior au fost rugați să meargă la sector. Aceștia au refuzat categoric și au generat un conflict. Astfel, conform regulamentelor, bărbatul a fost reținut forțat. Ambilor le-a fost întocmit procese verbale”, se arată în comunicatul MAI.

Un alt exemplu a fost cazul femeii care s-a plâns pe rețelele de socializare că a fost amendată cu 11.250 de lei pentru că citea o carte în Parcul „Valea Morilor” din capitală. Cazul a stârnit controverse în societate.

Reprezentanții MAI însă au venit cu precizări și susțin că femeia a fost informată despre restricții, a fost rugată să plece acasă și să respecte măsurile.

„Pentru că nu s-a conformat, a ignorat atenționările polițiștilor și a refuzat să se supună cerințelor, a fost sancționată conform legii. Abia după asta, a recunoscut încălcarea și respectiv, colegele noastre, două polițiste, au documentat acest caz și au aplicat amendă minimă”, susține MAI.