image
Sursa foto: facebook.com MAI

MAI, precizări despre amenzile usturătoare pentru cei care ignoră interdicțiile: Mai întâi sunt rugați să plece acasă

Ministerul Afacerilor Interne vine cu precizări referitor la mai multe cazuri mediatizate în spațiul public privind amenzile usturătoare aplicate unor cetățeni pentru încălcări „mici”. În timp ce oamenii se plâng că sunt amendați pentru că se plimbă sau citesc în parc, autoritățile susțin că persoanele sunt mai întâi „rugate să plece acasă și atenționate”, însă aceștia nu se conformează cerințelor, într-un final fiind amendați.

Astăzi reprezentanții MAI au publicat un video cu un caz întâmplat la pe 2 aprilie, când o familie care se plimba prin parc a fost amendată. Polițiștii susțin că mai întâi au atenționat membrii familiei că este strict interzis plimbatul prin parc și le-a cerut să plece acasă.

„Cuplul a refuzat să respecte indicațiile ofițerilor, iar ulterior au fost rugați să meargă la sector. Aceștia au refuzat categoric și au generat un conflict. Astfel, conform regulamentelor, bărbatul a fost reținut forțat. Ambilor le-a fost întocmit procese verbale”, se arată în comunicatul MAI.

Un alt exemplu a fost cazul femeii care s-a plâns pe rețelele de socializare că a fost amendată cu 11.250 de lei pentru că citea o carte în Parcul „Valea Morilor” din capitală. Cazul a stârnit controverse în societate.

Reprezentanții MAI însă au venit cu precizări și susțin că femeia a fost informată despre restricții, a fost rugată să plece acasă și să respecte măsurile.

„Pentru că nu s-a conformat, a ignorat atenționările polițiștilor și a refuzat să se supună cerințelor, a fost sancționată conform legii. Abia după asta, a recunoscut încălcarea și respectiv, colegele noastre, două polițiste, au documentat acest caz și au aplicat amendă minimă”, susține MAI.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: