image
Sursa foto: Getty Images

Câţi bani va încasa Franţa după triumful de la Campionatul Mondial

Selecţionata Franţei a câştigat al doilea său titlu mondial, după ce a învins echipa Croaţiei cu scorul de 4-2 (2-1) în finala Cupei Mondiale de fotbal 2018, din Rusia. Francezii şi-au făcut jocul lor obişnuit, pragmatic, câştigând prin golurile marcate de Mario Mandzukic (18, autogol), Antoine Griezmann (38 - penalty), Paul Pogba (59) şi Kylian Mbappe (65), în timp ce pentru croaţi au punctat Ivan Perisic (28) şi Mario Mandzukic (69).

Astfel, selecţionata "cocoşului galic" va primi din partea Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), suma de 32,5 milioane de euro pentru câştigarea Cupei Mondiale din Rusia, potrivit cifrelor comunicate de forul mondial. Fiecare fotbalist francez din lotul de 23 va primi câte 400.000 de euro, potrivit unei repartizări decisă de federaţia franceză şi jucători. Unii dintre componenţii lotului, cum este Kylian Mbappe, vor vărsa aceste sume unor asociaţii caritabile.

Finalista Croaţia va fi recompensată cu suma de 23,9 milioane de euro, în timp ce Belgia, medaliată cu bronz, se va alege cu 20,5 milioane de euro. Fiecare echipă care nu a trecut de faza grupelor (locurile 17-32) ca primi câte 6,8 milioane euro.

Suma câştigată de naţionala Franţei este incomparabil mai mică decât cea încasată de Real Madrid, după ce a câştigat pentru a treia oară consecutiv Liga Campionilor. Mai exact, Real a încasat 87,1 milioane de euro în total, dintre care 31,9 de milioane reprezintă banii proveniți din market pool.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: