Am discutat despre elementele acordului, care trebuie să fie  baza acordului politic ce urmează a fi semnat în timpul apropiat. Noi considerăm că trebuie să fie semnat un acord pentru ca să întelegem cum ne mișcăm mai departe. Vom acorda suport în continuare acestei majorități parlamentare, în condiția când determinăm care sunt pilonii de bază a acestei guvernări. Sunt și unele semne de întrebare. Noi considerăm că trebuie să ne axăm mai mult pe salarii, pensii, ceea ce așteaptăoamenii, decât pe concursurile efectuate de dragul concursurilor sau să discutăm de unele numiri în funcție. Oamenii așteaptă rezultate concrete", a declarat șeful statului, Igor Dodon.

Igor Dodon a mai spus că nu vor face niciun fel de majorități cu alte partide parlamentare, nu vor accepta transfugi, iar acest lucru va fi semnat și în acel acord, sugerând că trebuie să fie semnați și de restul deputaților din Parlament care susțin această majoritate parlamentară.

Despre acord a vorbit și Zinaida Greceanâi, care însă a refuzat să menționeze ce conține noul acord și când va fi semnat: „Noi o să-l facem public. Noi nu vrem să anticipăm ceea ce încă nu este semnat. O să facem această semnare publică. Noi nu vom tăinui nimic”.

Ion Ceban a ținut să precizeze că „PSRM este gată să semneze acest acord imediat, chiar peste cinci minute”.

Întrebat de jurnaliști de ce se tergiversează semnarea acordului, Ion Ceban a declarat că „nu ne întrebați pe noi!