image
Sursa foto: epicentre.msf.org

OMS trage un nou semnal de alarmă: Al treilea val de COVID-19 "se amplifică şi se accelerează" odată cu noile variante

Al treilea val de infectare cu virusul SARS-CoV-2 "se amplifică şi se accelerează" în Africa, odată cu noile variante de coronavirus. Avertismentul aparține biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de pe continent, care solicită o creştere a ofertei de vaccinuri anti-COVID.

Numărul "cazurilor creşte cu 22% pe săptămână. Africa are nevoie de aceste doze aici şi acum pentru a opri al treilea val"" pe tot continentul, a declarat Matshidiso Moeti, directoarea OMS pentru Africa, în timpul unei conferinţe de presă virtuale.

Potrivit unui comunicat de presă a OMS, aproximativ 12 milioane de persoane sunt în prezent complet vaccinate aîmpotriva noului coronavirus, fapt ce reprezintă "mai puţin de 1% din populaţia continentului". Republica Democrată Congo (RDC), Namibia şi Uganda au înregistrat cel mai mare număr de cazuri săptămânale de la începutul pandemiei, mai arată sursa citată.

Creştere este explicată, în mare măsură, de o vreme mai rece decât normalul perioade în Africa australă şi de răspândirea unor variante mai contagioase.

"Varianta Delta a fost semnalată în 14 ţări africane, iar variantele Beta şi Alpha, în peste 25 de ţări africane", se mai arată în comunicat, scrie realitatea.net

OMS Africa a observat, de asemenea, o accelerare a vaccinării pe continent, cu peste 5 milioane de doze administrate în ultimele cinci zile, comparativ cu o medie săptămânală de 3,5 milioane de doze în ultimele trei săptămâni,

Citeşte mai mult despre

comentarii: