image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO // Locuitorii din stânga Nistrului recunosc că sunt aduși organizat la Sănătăuca

Locuitorii din stânga Nistrului au pornit de la primele ore ale dimineții la votare. În satul Sănătăuca, Florești, persoane necunoscute au aruncat scoabe de sârmă ghimpată pe jos în drum spre localitate și ca rezultat, mai multe automobile, inclusiv ale poliției, și-au deteriorat anvelopele.

Un grup de veterani monitorizează deplasarea locuitorilor din regiunea transnistreană la secțiile de votare din această localitate. Aceștia au venit cu drapele și placet pe care scrie în limba română și în limba engleză „Nu ne furați viitorul”, „Nu vrem fraudarea alegerilor”.

Mai multe persoane care vin la vot din suburbia orașului Camenca, regiunea transnistreană au declarat ăntr-un live al Nord News că sunt aduși în mod organizat. O doamnă care îi organizează le-a achitat drumul până la pod și tot acolo sunt așteptați la întoarcere. Întrebați ce așteptări au de la aceste alegeri, cineva din grup a răspuns: „Pace și sănătate”.

„De la Camenca ne-au achitat transportul ca să venim la votare. Am venit gratis, mi-e indiferent cine a achitat, dacă nu era să-mi achite transportul nu era să vin. Vreau să fie totul bine ca și în Transnistria”, a spus o altă persoană din stânga Nistrului. „Să fim liberi așa cum a fost înainte, nu așa cum este acum”, o mai spus o pensionară originară din această regiune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: