image
Sursa foto: ștefan-vodă.md

Deși nu se știe care va fi soarta creditului rusesc, conducerea din Ștefan-Vodă decide cum să cheltuiască 16 milioane din el

Consiliul raional, Ștefan Vodă se întrunește mâine, chiar dacă orașul este în carantină de Covid-19. Consilierii urmează să ia o decizie referitor la cheltuirea a 16 milioane de lei pentru construcția și reparația drumurilor, care ar urma să ajungă în bugetul raionului din creditul rusesc. Consilierii planifică să ia o decizie, chiar dacă încă nu se știe care va fi soarta creditului, pe marginea căruia abia azi urmează să se expună Curtea Constituțională.

Decizia este criticată dur de vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, care observă că pe moment o prioritate a autorităților ar trebui să fie dotarea spitalelor cu echipament medical și susținerea agriculturii, un domeniu grav afectat de secetă și înghețurile din această primăvară.

Totodată, la momentul actual orașul Ștefan Vodă continuă să fie în carantină din cauza multiplelor cazuri depistate aici de Covid-19. „Din câte am înțeles, graba convocării ședinței Consiliului raional nu are legătură cu marea grijă față de cetățeni. E nevoie de repartizat în primul rând 16 milioane de lei pentru drumuri, deși prioritatea ar trebui să fie spitalul din Ștefan Vodă sau agricultura grav afectată de secetă. Aproape jumătate din suma menționată urmează să fie alocată pentru asfaltarea unui drum, care trece pe lângă livada unui consilier PD”, menționează vicepreședintele Parlamentului.

Acesta mai precizează că consilierii raionali ai Platformei DA, nu vor tolera această stare de lucruri „Mâine coaliția PSRM-PD să se aștepte la surprize”, conchide Slusari.

Solicitat de Jurnal.md, Ion Țurcan, secretarul Consiliului raional, Ștefan Vodă ne-a confirmat că mâine dimineață la ora 10.00 se vor întruni comisiile raionale, apoi va avea loc ședința Consiliului raional. „Vor fi respectate toate recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale. Consilierii vor fi echipați cu măști, vor fi până la 50 de persoane și se vor întruni într-o sală mare, pentru a fi respectată distanța dintre ei”, ne-a spus secretarul. El a adăugat că într-adevăr printre deciziile care urmează a fi luate e și cea de 16 milioane de lei destinați drumurilor. „Decizia va fi examinată, consilierii vor decide dacă este ori nu o prioritate construcția și reparația acestora din moment ce o atare sumă este planificată în buget. Cert e că banii deocamdată nu i-am primit”, a spus secretarul.

Vasile Maxim, președintele raionului Ștefan Vodă s-a arătat revoltat de declarația vicepreședintelui Parlamentului. „La problemele din agricultură să se gândească cei de sus. Cât privește situația referitor la dotarea spitalului, eu am soluționat-o. A mai rămas să fie deschisă doar secția pediatrie. Slusari ar trebui să vină în teritoriu, să vadă care sunt realitățile, apoi să critice. Banii încă nu i-am primit. Depinde de decizia Curții Constituționale, dar eu personal cred că acest credit este necesar. De ce să-l respingem, doar pentru că e de la ruși?”, s-a întrebat președintele raionului.

Acesta a mai adăugat că ședința va fi filmată „ca să nu fie ulterior interpretări”. Cât privește drumul care urmează să fie construit și care trece pe lângă lotul agricol al consilierului PD, Iurii Moiseev, președintele raionului, neagă acuzația. Acesta afirmă că potrivit proiectului, dacă drumul ar fi construit, până la lotul de teren al consilierului ar mai fi 1,5 km de drum neasfaltat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: