image
Sursa foto: 2017 Getty Images

Trei miniștri britanici și-au anunțat demisia după aprobarea acordului privind Brexitul

Ministrul britanic însărcinat cu Brexitul, Dominic Raab, a demisionat astăzi din cauza opoziţiei sale faţă de proiectul acordului Brexitului încheiat din egida premierului britanic Theresa May cu Uniunea Europeană, relatează AFP.

Această demisie reprezintă o lovitură dură aplicată şefei Executivului, care a fost nevoită să lupte timp de cinci ore pentru a-şi convinge miniştrii să accepte compromisul încheiat între negociatorii britanici şi europeni şi care urmează să încerce începând de joi să convingă Parlamentul - foarte împărțit la rândul lui.

Totodată, secretarul de stat britanic însărcinat cu Irlanda de Nord, conservatorul Shailesh Vara, şi-a anunţat demisia, din cauza dezacordului său faţă de proiectul acordului Brexitului încheiat de Guvernul britanic cu Uniunea Europeană, relatează AFP.

Mai mult, şi-a anunţat demisia şi secretarul britanic însărcinat cu Munca şi Pensiile Esther McVey, denunţând faptul că proiectul acordului Brexitului „nu onorează referendumul”, relatează BBC.

Esther McVey, ministrul Muncii şi Pensiilor, şi-a anunţat demisia într-o scrisoare adresată şefei guvernului în care afirmă că acest acord „nu onorează rezultatul referendumului" (din 2016 la care o majoritate a britanicilor s-au pronunţat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană).

Precizăm că guvernul britanic a aprobat ieri după o şedinţă maraton, acordul pentru Brexit, de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: