image
Sursa foto: Jurnal.md

RM a înregistrat 1610 cazuri noi de Covid; Numărul celor infectați e de trei ori mai mare decât al persoanelor vindecate

Republica Moldova a înregistrat 1610 cazuri noi de infectare cu virusul Covid și 23 de decese în ultimele 24 de ore.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, doar trei cazuri sunt de import, restul sunt cu transmitere locală. Au fost efectuate 4783 de teste, dintre care 4444 - primare, iar restul repetate Astfel numărul total al persoanelor care au fost infectate cu acest virus a atins cifra de 180 150 de cazuri.

La momentul actual în Republica Moldova sunt 11 341 de cazuri active. Cel mai mare număr de cazuri de infectare se atestă în municipiul Chișinău - 743 de îmbolnăviri. Pe locul doi se plasează Anenii Noi - cu 79 de îmbolnăviri și Ialoveni - cu 76 de cazuri înregistrate timp de o zi.

„Constatăm o situație foarte alarmantă deoarece acest număr e în continuă creștere. Și dacă în luna decembrie era un număr similar de cazuri înregistrate, era și un număr mare de persoane vindecate. Pe când acum numărul de persoane vindecate este de trei ori mai mic - 520 de pacienți au fost externați în ultimele 24 de ore. Acest fapt denotă complexitatea și gravitatea acestei situații”, a menționat Tatiana Zatâc, secretar de stat al ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit aceleiași surse, printre cei infectați sunt 25 de medici și 44 asistenți medicali.

291 pacienți sunt în stare gravă și extrem de gravă, iar 53 de persoane sunt conectate la aparate de respirație asistată.

În ultimele 24 de ore încă 23 de persoane au fost răpuse de acest virus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: