image
Sursa foto: Jurnal.md

Ce spun rudele celor doi piloți moldoveni luați ostatici în Afganistan

După difuzarea imaginilor video cu cei doi piloți moldoveni luați ostatici în Afganistan, la redacție ne-au sunat rudele acestora. Prima a fost o femeie din raionul Sângerei, care spune că îl cunoaște bine pe Mihai Crihan.

Apoi a sunat fratele mai mare a lui Mihai Crihan. Bărbatul zice că de doi ani nu a mai știut nimic despre fratele său mai mic. Nici familia acestuia nu a fost informată.

A luat legătura cu noi un militar, care afirmă că în anul 2015, când cei trei piloți au fost luați prizonieri de către talibani, el se afla în Afganistan, în capitala Kabul. Doar că, informația despre ei era tăinuită de serviciile de securitate și nu au putut afla nimic suplimentar.

Ulterior, o telespectatoare ne-a scris că l-a recunoscut pe verișorul ei, Leonel Buruiană. Femeia a plasat pe Facebook și o fotografie cu pilotul în uniformă.

Precizăm că la 24 noiembrie 2015, un elicopter de model Mi-8 al unei companii aeriene moldovenești, ”Valan International Cargo Charter”, a fost doborât de către militanții Statului Islamic în provincia Faryab din nordul Afganistanului.

Echipajul era format din trei piloți, toți cetățeni moldoveni. Drept pasageri erau 18 militari afgani. Compania aeriană deţinea trei aparate de zbor în Afganistan. Unul dintre ele lucra într-o misiune sub egida ONU, iar celelalte două - pentru guvernul Statelor Unite.

Cei trei moldoveni locuiau în Chișinău până a pleca în Afganistan. Anterior au activat la Baza de Aviație de la Mărculești. Din decembrie 2015, autorităţile de la Chişinău anunţau că întreprind măsuri pentru salvarea celor doi supravieţuitori şi că au cerut, în acest sens, sprijin de la colegii din România, Rusia şi Statele Unite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: