image
Sursa foto: Profimedia

Răsturnare de situație: cine e acum favorit să câștige Balonul de Aur 2021/2022. Messi și Ronaldo, inexistenți în top

Lupta pentru Balonul de Aur 2021/2022 este una extrem de spectaculoasă, iar în acest moment există doi favoriți.

Jurnaliștii de la Goal.com au publicat clasamentul la zi pentru prestigiosul trofeu acordat de France Football și avem o schimbare importantă la vârf.

Karim Benzema l-a depășit pe Robert Lewandowski, după prestațiile remarcabile din ultima vreme, încununate cu un hat-trick în turul sferturilor de finală din UEFA Champions League, Chelsea - Real Madrid 1-3. Vârful polonez a condus acest top în primele luni ale acestui an, însă a fost detronat acum de golgheterul lui Real Madrid.

Cei doi atacanți se vor lupta pentru câștigarea trofeului, care din 2022 nu se mai acordă pentru performanțele obținute într-un an calendaristic, ci pentru rezultatele dintr-un sezon competițional. Cupa Mondială 2022, care se va disputa la finalul anului în Qatar, nu va fi luată în considerare.

Liverpool are 3 jucători în TOP 10: Mohamed Salah, Sadio Mane și Trent Alexander-Arnold. La fel și Real Madrid: Karim Benzema, Luka Modric și Vinicius Junior.

Erling Haaland ocupă abia locul 20 în această ierarhie, în timp ce Lionel Messi, deținătorul trofeului, nu prinde top 20.

Următoarea ceremonie de premiere va avea loc în septembrie sau octombrie 2022 şi se va referi la sezonul început cu un an mai devreme, ţinând cont în special de Liga Campionilor masculină (cu finala pe 28 mai) şi EURO feminin (6-31 iulie).

Această reformă vine în condiţiile în care calendarul va fi dat peste cap în sezonul viitor, odată cu organizarea Cupei Mondiale 2022 din Qatar în noiembrie-decembrie şi nu în timpul verii, competiţie ai cărei cei mai buni jucător vor fi, prin urmare, recompensaţi în cadrul Balonului de Aur 2023.

France Football a făcut şi alte schimbări notabile, cum ar fi integrarea fostului star Didier Drogba în comisia responsabilă de selectarea jucătorilor nominalizaţi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: