image
Sursa foto: zdg.md

Petru Lucinschi respinge acuzațiile privind implicarea în dosarul furtului miliardului

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, neagă învinuirile aduse de Procuratura Anticorupție precum că ar fi implicat în dosarul jafului din sistemul bancar, după ce a fost audiat ieri de Comisia de anchetă.

Mi s-a înaintat învinuirea precum că aș face parte dintr-un “grup organizat infracțional”. Consider, că învinuirea este ilegală, lipsită de orice suport juridic, de aceea am și respins-o cu vehemență. Judecând după amploarea pe care a luat-o informația respectivă, am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în țară, dar se caută “nume sonore” – expresia domnului Slusari.

Resping orice acuzație și încă o dată declar că de la “Unibank” niciodată n-am luat și nu am votat niciun credit, n-am primit dividente, nici n-am măcar un cont bancar la această bancă. Mai mult, n-am pășit niciodată pragul instituției date.

”, a precizat fostul președinte într-un comunicat.

Totodată, Lucinschi a declarat că va colabora cu ancheta iar în zilele următoare urmează să prezinte informațiile prin care să-și confirme nevinovăția.

„Acțiunile respective m-au convins, încă o dată, că e vorba de atacuri orchestrate împotriva familiei mele. Acestea au început cu un dosar la comandă împotriva feciorului meu, Sergiu în România, au continuat în privința altui fecior, Chiril (cazul lui este binecunoscut) și iată că s-a ajuns și la persoana mea. Scopul este de a-mi denigra și a compromite imaginea. Însă, sunt convins, că adevarul, mai devreme sau mai târziu, va ieși la iveală”, se arată scris în comunicat.

Amintim să fostul șef de stat a fost audiat ieri de către Comisia de anchetă pentru investigarea furtului miliardului după care ofițerii PA au efectuat percheziții la domiciliul acestuia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: