image
Sursa foto: Profimedia

Mesajul dur pentru Europa, după ce Ucrainei i s-a sugerat să cedeze o parte din teritorii Rusiei. A 92-a zi de război

Invazia Rusiei în Ucraina a început pe 24 februarie și a ajuns la ziua cu numărul 92. În aceste condiții, se fac planuri pentru pace, însă nu toate sunt pe placul ucrainenilor.

Deunăzi, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat că există presiuni asupra țării sale pentru a ceda o parte din teritorii Rusiei și astfel războiul să se apropie de final.

Fostul jucător de tenis Alexander Dolgopolov, fost număr 13 ATP și deținător a trei titluri în circuitul masculin, s-a arătat contrariat de propunerile venite din afara Ucrainei și invită alte țări să-și cedeze propriile pentru a mulțumi Rusia.

”Președintele nostru a spus că o țară europeană s-a oferit să cedeze o parte din teritoriul nostru Rusiei pentru a opri războiul. Suntem pregătiți doar dacă aceste țări europene își dau teritoriile lor Rusiei pentru a opri războiul. Noi nu ne vindem pământul și oamenii, îmi pare rău”, a declarat Alexander Dolgopolov, potrivit sport.ua.

Ucraineanul de 33 de ani, care s-a retras din tenis anul trecut, din cauza accidentărilor, s-a antrenat cu un militar, în Turcia și a plecat în țara sa natală pentru a o apăra în fața invaziei ruse.

"Între timp, am început să mă pregătesc cu arme adevărate. Am avut noroc că eram pe teritoriul Turciei și că un fost militar m-a ajutat. El a fost deschis și mi-a înțeles problemele.

Bineînțeles că nu te transformi într-un războinic perfect în 5-7 zile, dar deja mă descurc bine, mă simt confortabil cu armele, în 3 din 5 încercări pot ținti capul adversarului de la o distanță de 25 de metri", a spus Dolgopolov.

Alexander Dolgopolov a dezvăluit cum a reușit să intre în țară înarmat până în dinți.

"Am plănuit atent revenirea acasă. Am găsit câțiva oameni care zburau din Statele Unite. Fiecare a strâns cât de multe arme a putut. Ne-am întâlnit în Zagreb, de unde am mai cumpărat niște aparate cu scanare termală, alte arme și alte lucruri necesare pentru apărare.

Acum, după mult timp și cu ajutorul multor oameni, am trecut granița din Polonia. Am ajuns în Kiev și sunt pregătit să îmi apăr țara. E patria mea și voi face tot ce pot pentru ea. (...) Voi fi în Kiev acum și pentru totdeauna!", a spus Dolgopolov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: