image
Sursa foto: youtube.com/galbendorin

Cei peste 1,5 milioane de euro, depistați ascunși într-un TIR la Vama Leușeni, nu-i aparțin lui Adriano Dulgher

Adriano Dulgher, tânărul originar din satul Ciocâlteni, raionul Orhei, care se autodeclara proprietarul celor peste 1.5 milioane de euro, depistați într-un TIR, la vama Leușeni, a fost scos de sub urmărire penală, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a stabilit că, de fapt, Dulgher nu are nicio legătură cu provenieneța banilor.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

„PCCOCS a stabilit că persoana care pretindea că este proprietarul acelor bani nu are nicio legătură cu ei. Prin urmare, acesta nu mai este cercetat în calitate de bănuit. Dosarul șoferului a fost trimis în judecată, iar investigațiile pe acest caz continuă”, a mai precizat Emil Gaitur.

Procurorul-șef al PCCOCS, Ion Caracuian, a declarat pentru Jurnal.md că: „În cadrul urmăririi penal au fost identificate toate acțiunile șoferului care transporta mijloacele bănești. Pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acestă transportare de mijloace bănești, urmărirea penală continuă, inclusiv măsurile speciale de investigații. În rezultatul verificării tuturor celor declarate, dar și coroborându-le cu probele acumulate în cadrul urmăririi penale, s-a ajuns la concluzia că în acțiunile acestuia lipsesc elementele constitutive ale acțiunii, motiv pentru care s-a recurs la scoterea acestuia de sub urmărirea penală”.

Amintim că pe data de 18 aprilie, vameșii de la Leușeni au descoperit mai multe pachete în care erau ascunși 1 570 660 de euro. Banii au fost depistați la intrarea în țară, într-un camion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa fără încărcătură.

La aproape o lună de la depistarea capturii, banii au fost revendicați de un tânăr moldovean stabilit la Londra, Adriano Dulgher.

Acesta a declarat că a obținut banii dintr-o afacere din Africa și i-a trimis spre Moldova, ca să-i investească în agricultură.

Unele rude a lui Dulgher au declarat în exclusivitate pentru Jurnal.md că nu cred că acei bani i-ar aparține lui Adriano.

Noutăţile partenerilor

comentarii: