image
Sursa foto: jurnal.md

Filat îi răspunde Maiei Sandu la întrebarea „unde-s banii furați?”: „E un pic glumeață, dar ar trebui să fie și documentată”

Vladimir Filat îi sugerează Maiei Sandu să se informeze atunci când declară că acesta a furat bani publici. Reacția fostului premier, eliberat condiționat din pușcărie pe 3 decembrie 2019, a venit după ce Maia Sandu a menționat că are o singură întrebare către Filat: „Când va întoarce banii furați din bugetul de stat?”.

„Unde sunt banii? Nu a întors niciun cent din acei bani pe care i-a furat din buget. Sunt multe documente care vorbesc contrariul, când va întoarce banii în buget?”, a fost întrebarea lansată ieri de către Maia Sandu din studioul Jurnal TV.

În replică, Filat a acuzat-o pe Maia Sandu că a preluat mesajele lui Plahotniuc și Șor.

„Mă amuză metalul acesta pe care Maia Sandu, în activitatea sa de politician, încearcă să și-l pună în voce. Un lider adevărat trebuie să pună altceva în voce, credibilitate și capacitate de a coaliza oamenii cu același scop. Nu regret că am promovat-o în politică, dar am așteptat și alte lucruri să le facă, înclusiv în calitate de premier. Am considerat că capacitatea unui politician nu este doar în a veni la guvernare, ci și să guverneze. Ceea ce ține de această întrebare, este un șablon cu care a mers la toate emisiunile. Este exact ceea ce vorbea Plahotniuc și Șor, văd că mesajul a fost preluat de Maia Sandu”, a declarat Vladimir Filat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Înainte de a vorbi, trebuie să te informezi. Dacă se documenta, ar fi știut că în sentința mea de condamnare nu e stabilit prejudiciul. Este o întrebare un pic glumeață, dar ar trebui să fie și documentată. Vreau să mă adresez și către alții să fie mai atenți, pentru că aceste declarații sunt și calomnioase”, a adăugat Filat.

Fostul premier a mai precizat că, după ieșirea sa din închisoare, nu a încercat să o contacteze pe Maia Sandu.

„Nu am încercat și nici nu voi încerca. Dacă dânsa mă va telefona, îi voi răspunde cu drag”, a mai spus Vladimir Filat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: