image
Sursa foto: Jurnal.md

Vicepreședintele Parlamentului solicită PG detalii despre ancheta cu geanta cu bani pe care Șor i-ar fi transmis-o lui Dodon

După dezvăluirile făcute de procurorul general, Alexandru Stoianoglo, la Jurnal TV, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a depus un demers la Procuratura Generală în care solicită să fie informat dacă într-adevăr a fost pornit un dosar penal în cazul transmiterii unei genți de către liderul Partidului Șor, Ilan Șor, cu cele 1, 5 milioane de euro președintelui Igor Dodon și dacă a fost pornit, la ce etapă se află ancheta.

„Din spusele fugarului Ilan Șor, geanta cu 1,5 milioane de euro au fost transmise lui Igor Dodon. Am înțeles că există denunțul lui Șor cu anexarea anumitor documente. De atunci a trecut mai mult de un an. Cer informația detaliată pe acest caz, care este unul de interes public”, a menționat Slusari.

Subiectul „genții cu bani transmisă lui Dodon” a fost readus recent în atenția publică de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Acesta a relevat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV că după apariția în conferință cu o geantă neagră, Ilan Șor a fost audiat de procurori. Aceștia au fost informați în cadrul audierilor că Igor Dodon ar fi primit favoruri de la fostul primar de Orhei.

„Ilan Șor a spus că în perioada 2013- 2014 ar fi transmis 1,5 milioane de euro unei persoane cu funcție de demnitate publică, care acum este președintele Republicii Moldova, dar care atunci ocupa altă funcție. Mai mult ca atât, el a declarat sub semnătură că a achitat pentru familia Dodon și pentru funcționarul Dodon diferite zboruri care au fost acceptate de către ultimul pentru achitarea călătoriilor de lux care au fost achitate de către prietenii lui. Domnul Dodon, din spusele lui Ilan Șor, a beneficiat de zboruri care au fost achitate din banii proveniți de la agenți economici administrați de Ilan Șor “, a declarat Morari pentru JurnalTV.

Pe cazul dat, potrivit lui Morari, a fost pornit un dosar penal pe faptul coruperii pasive în proporții deosebit de mari.

Anterior Ilan Șor declara că în geanta respectivă ar fi fost bani pe care Vlad Filat i-ar fi luat de la BEM și i-ar fi transmis lui Igor Dodon, ca acesta din urmă să-l voteze pe Nicolae Timofte președinte.

docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: