image
Sursa foto: Getty Images

”Bomba legislativă” cu care Boris Johnson a convins cluburile ”rebele” să renunțe la Super Liga Europei

Anunțul înființării unei Super Ligi a Europei, proiect inițiat de 12 cluburi, a condus la reacții fără precedent, venite din partea conducerii celorlalte echipe, UEFA, FIFA, suporterilor și chiar a politicienilor.

Totuși, proiectul i-a fost pus ”lacăt” la doar 48 de ore de la anunțul inițial, după ce cluburile din Premier League au ”dat înapoi”. Decizia de a renunța, cel puțin temporar, la Super Liga Europei nu a fost luată de către britanici doar ca urmare a reacțiilor dure venite dinspre UEFA, FIFA și suporteri, ci și după o amenințare a premierului Boris Johnson.

Conform publicației britanice Daily Mail, Boris Johnson era hotărât să apeleze la anumite modificări legislative, în urma cărora, în Anglia, meciurile celor șase echipe ”rebele” din Super Ligă, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham, ar fi ajuns să fie difuzate pe canalele ”free to air”, pentru care publicul nu trebuie să plătească abonament.

Această inițiativă, numită ”bombă legislativă” de către britanici, ar fi dus la pierderi imense din punct de vedere financiar pentru cele șase cluburi, care se bazează în mare măsură, în alcătuirea bugetelor, pe banii proveniți din drepturile de televizare, Premier League fiind lider într-un astfel de top, al încasărilor din drepturile TV. Astfel, cele șase cluburi din Anglia au decis să renunțe.

De altfel, Florentino Perez, președintele Super Ligii Europei, anunța după eșecul proiectului că cele șase cluburi din Anglia s-au retras, rând pe rând, Chelsea fiind prima, din cauza ”presiunii făcute asupra acestora”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: